biotleilighet 
		i Biot
Bilder

Middelalderhus i Biot på den franske Rivieraen

Biot – en levende landsby

BIOT er en sjarmerende liten landsby fra middelalderen, beliggende på en høyde ca. 3 km fra Middelhavet. Til tross for et pulserende liv både i og utenfor turistsesongen, er det en rolig landsby å bo i. Her finnes et utall av gode restauranter, med priser for både den smale og fete lommebok. I hjertet av bygda er det flere butikker som gjør det enkelt og meget hyggelig å handle. Utvalget er enda større ved foten av bygda hvor kjøpesenteret Biot 3000 ligger. For mer informasjon se www.biot.fr

Biot – glassblåsernes by

Fra begynnelsen av 1960-årene ble Biot kjent for sin kreative glasskunst. I 1956 ble det første glassblåseriet åpnet. ”La Verrerie de Biot” har siden fått utallige knoppskytinger som har ført til at Biot er blitt et hovedsenter for kunstglassverk i Frankrike. Det har også ført til at det er blitt opprettet et internasjonalt galleri for kunstglass –”Galérie Internationale du Verre”. For mer informasjon se www.verreriebiot.com

Biot – en kunstnerby

Biot er blitt en populær og kjent kunstnerby innen et variert felt, bl.a . innen glasskunst, mosaikk, maling, smykke- og gullsmedarbeid, emalje, fajanse, keramikk, pottemakerkunst, krystallarbeid, billedhuggerkunst, kurvfletting, o.s.v. I denne lille landsbyen på knapt 900 innbyggere er det godt over 30 kunstgallerier!

Biot er blitt uløselig knyttet til en av Frankrikes store malere – Fernand Léger. I 1960 ble det innviet et museum utelukkende for hans verk – i alt 348 stykker. I 1969 ble museet gitt som gave til den franske stat. Over hele frontveggen er det laget et kunstverk i mosaikk og keramikk på nærmere 500 m2. Mosaikken ble utført av Lino og Heidi Melano og keramikken av Roland og Claude Brice. I 1990 ble museet utvidet med en stor fløy. To av sidene ble dekket med tilsammen 700 m2 mosaikk utført av Heidi Melano. Her finnes Frankrikes største mosaikkarbeid på tilsammen 1.200 m2.

En av Sveriges mest kjente keramikere, Hans Hedberg, hadde for inntil nylig sitt atelier i Biot. Her har han i 30 år tryllet frem de vakreste frukter og grønnsaker i kjempeformat. Disse kunstverk eksporteres verden over.

Biot – sentralt på den franske Riviera

Biot ligger meget sentralt til på den franske Riviera/Côte d’Azur :  med bil tar det ca. 10 minutter til nærmeste strand, ca. 15 min. til Antibes, ca. 20 min. til Cannes eller flyplassen i Nice, og ca. 30 min. til Nice. Det går buss til/fra Biot /Antibes flere ganger per dag, og derifra tog eller buss til Nice og Cannes. Ønsker man å reise litt rundt, bør man ha bil. Vi har gode forbindelser med et lokalt bilutleie firma, og vi kan være behjelpelige med å leie bil(er) hvis dette skulle være aktuelt.

Northway AS,  Ruseløkkveien 59,   NO - 0251 Oslo,     +47 45 60 37 56,     e-mail: northway@uniquetours.no