ved vingård i Provence
”vallat
Northway
Northway AS,   Ruseløkkveien 59,   NO - 0251 Oslo,     +47 45 60 37 56,     e-mail: northway@uniquetours.no
Bilder

Beliggenhet

Fra Vallat Sableux er det ca 5 min kjøring til GONFARON og ca 10 min til LE LUC, ca 45 min kjøring til TOULON og ST. TROPEZ, ca 1 t kjøring til NICE, AIX-EN-PROVENCE og LES GORGES DE VERDON.

GONFARON er en hyggelig landsby av litt størrelse. Den har flere matbutikker og et stort landsbytorg som befolkes flere ganger i uken av ambulerende torghandlere. På sommerstid og i høstsesongen holdes det stadig landsbyball og vin-innhøstingsfester.

LE LUC EN PROVENCE ligger midt i Le Var, Frankrikes mest vinproduserende fylke. Byen har alle typer butikker. Hver fredag formiddag inne i gamlebyen er det et stort og meget sjarmerende provençalsk marked. Det finnes flere gode restauranter både i og utenfor byen. Rett utenfor sentrum er det et stort offentlig badebasseng. Mellom Le Luc og Vallat Sableux er det en stall med 30 spreke ridehester som kan ta en med på nydelige rideturer mellom vinranker og skogsområder.

TOULON er en av Frankrikes viktigste havnebyer med en flott strandpromenade og lite turister.

Ønsker man å dyppe seg i masseturismen og i det azurblå, rene Middelhavet, kan man ta turen til ST. TROPEZ og de omliggende turistattraksjoner som PORT-GRIMAUD og LES ILES DE PORQUEROLLES.

AIX-EN-PROVENCE med sitt pulserende byliv er kjent som "vannbyen" pga sine mange forfriskende vannfontener i gamlebyen. Det er en utrolig sjarmerende by med store provençalske markeder flere ganger i uken - lørdagsmarkedet må oppleves! Byen er et eldorado for verdensvante shoppere - her finner man alt hva hjertet begjærer.

LES GORGES DE VERDON, også kalt "Little Canyon", er en imponerende fjellkjede med 700 m stup, flotte innsjøer med bade- og padlemuligheter, elver med ørretfiske og et utall av turløyper for fotturister. Man kan også klatre i fjellene med innleide guider.

Hvordan komme til Vallat Sableux

MED FLY OG LEIEBIL: Nærmeste storflyplasser er Nice og Marseille. Beregn 1 times kjøring, for det meste på motorveien.

MED EGEN BIL: Beregn 2 dagers kjøring fra Kiel/Tyskland, enten via Tyskland/Frankrike, eller via Tyskland/Sveits/Italia/Frankrike.

MED TOG: Til Les Arcs, hvor man tar lokaltog til Gonfaron, og deretter taxi helt frem (ca. 10 min.)